ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗΣ
Αντιμετωπίζοντας την αλλαγή
Κάθε γυναίκα αντιδρά διαφορετικά μετά τη μαστεκτομή.Είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνο με το δικό σας τρόπο.Δουλεύουμε χρόνια με γυναίκες που υποβλήθηκαν σε επέμβαση μαστού και ίσως μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε και να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.
Αφήστε ελεύθερα τα συναισθήματα σας
Η διάγνωση του προβλήματος μπορεί να αλλάξει σε μια γυναίκα την αίσθηση του χρόνου.Πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι οι εβδομάδες φεύγουν και δεν έχουν αρκετό χρόνο να ασχοληθούν με αυτά που πρέπει.Βασανίζονται από ερωτήματα όπως: Γιατί σε μένα? ή Τι έχω κάνει λάθος? Αυτό το συναίσθημα ότι βρίσκονται υπό πίεση απλά επιδεινώνει το συναισθηματικό στρες. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε ελεύθερα τα συναισθήματά σας.Κλάψτε αν το έχετε ανάγκη και εκτονώστε το θυμό και την οργή σας που έχουν μαζευτεί εξαιτίας της ασθένειας.Η έκφραση των συναισθημάτων σας θα σας κάνει καλό και θα σας δώσει ενέργεια.
Εάν μιλάτε γι'αυτό σας βοηθάει
Εάν μιλάτε για την ασθένεια και τους φόβους σας, σας βοηθάει.Ο σύντροφός σας, ένας φίλος ή μια άλλη γυναίκα που έχει υποβληθεί σε επέμβαση μαστού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως ακροατής με κατανόηση.Αυτό που έχει σημασία είναι να είστε πραγματικά έτοιμη να εκφράσετε τα μπερδεμένα και συχνά αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα που βιώνετε. Μερικές φορές οι άνθρωποι που γνωρίζουμε δεν είναι απαραίτητα καλοί ακροατές.Ίσως είναι καλύτερα να συζητήσετε με κάποιον που να μην εμπλέκεται άμεσα με το πρόβλημα σας.
Ένα απαλό άγγιγμα
Όσο πιο εκδηλωτικές είστε με το σύντροφό σας τόσο θα μεγαλώνει η κατανόηση και η εμπιστοσύνη μεταξύ σας στην προσωπική και ερωτική σας σχέση.Ακόμα και αν έχει μειωθεί η ερωτική σας διάθεση αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε την φυσική επαφή.Για πολλούς ανθρώπους όταν ασθενούν αυξάνεται η επιθυμία να αγκαλιάζουν και να αισθάνονται ότι τους αγαπούν.Η τρυφερότητα,η ζεστασιά και η ασφάλεια είναι σημαντικά περισσότερο από ποτέ και για εσάς και για το σύντροφό σας.
Μερικές συμβουλές *Απευθυνθείτε σε άτομα που μπορείτε να στηριχθείτε πάνω τους *Κάνετε παρέα με ανθρώπους που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα *Μιλήστε ανοικτά για τις ανησυχίες και τους φόβους σας *Δώστε έμφαση σε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε *Ευχαριστηθείτε και τις πιο μικρές χαρές της ζωής *Διαλέξτε ελκυστικά εσώρουχα *Να είστε ανοικτές στην τρυφερότητα και τη ζεστασιά